Inför intervjun

Nu är delmålet uppnått, du har fått din intervju! Hur du förbereder dig inför intervjun kan vara direkt avgörande för utgången.

Förberedelser inför intervjun

  • Se till att ha koll på företaget. Vad heter VD:n? Vad sysslar företaget med? Är de extra bra på något jämfört med konkurrenterna? Hemsidan har förhoppningsvis svaren du söker.
  • Vad skrev du egentligen i ditt personliga brev och vilka egenskaper ville de se? Du är välkommen på intervju vilket innebär att de gillar bilden av dig som de fått genom brevet. Se till att leverera samma bild och egenskaper igen, denna gång genom intevjun.
  • Är det en case-intervju? I sådana fall kan det vara bra att läsa på lite och exempelvis veta hur man räknar ut EBITA ur en resultaträkning.
  • Försök ta reda på företagets klädkod om det går och klä dig enligt den. Annars är det hel och ren som gäller och tänk på att hellre klä dig så att du är bekväm och kan fokusera på intervjun, än att sitta med kostym och en slipsknut som stramar.
  • För att hjälpa flytet lite under intervjun kan de vanligaste intervjufrågorna vara bra att ha en del svar till. Dessa brukar jag öva emellanåt på vägen till universitetet, när jag inte kan somna o.s.v.

CV-granskning & intervjuträning på köpet